Renault denkt aan RS-versie voor Kadjar

renault-kadjar-rs-xtomi

Bij Renault denken ze aan een RS-variant voor de Kadjar. Tenminste, als we Vincent Geslin, Kadjar project manager voor Europa mogen geloven. Daarmee verbreedt Renault haar aanbod nog wat extra.

De komst van een Kadjar is niet zo gek, al zitten wij al een tijdje te hopen op een Scénic RS. En eigenlijk doen ze het niet voor ons, maar wel voor de Chinezen. Renault heeft het wat lastig om daar door te breken en wil dat alvast met de Kadjar rechttrekken. De wereldauto van Renault moét gewoon gaan aanslaan in Azië en daarom zou de komst van een performante versie een zegen zijn voor de Kadjar.

Daarbij komt dat Nissan aan een Qashqai Nismo werkt, en dat beide modellen dichte familie van elkaar zijn. Het gerucht gaat dan ook dat de Renault Kadjar RS een 1.8 benzinemotor krijgt met maar liefst 266 pk. Op dit moment heeft de krachtigste Kadjar 160 pk. Maar dat is niet alles, want om zulk een vermogen veilig op de baan te krijgen, zou de Kadjar ook een stijvere ophanging krijgen, net als grotere remmen. Een dikke bodykit moet het geheel wat visuele schwung geven.

renault-kadjar-rs-xtomi

Over de commercialisering van het model heeft de projectmanager nog niets losgelaten. De Qashqai Nismo komt er naar alle waarschijnlijkheid in 2016, de Kadjar RS zou ergens in 2017 volgen. Het duurt dus nog wel even.

Render via X-Tomi Design.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 17:52
afbeelding van Waxweazel

Ik zie nog altijd het nut niet in om in dit specifiek segment nog maar een extra krachtige versie te produceren. Laat staan een echte RS-versie.
Nutteloos en weinig prestigieus.

Een versie met +/- 180 pk is misschien wel nuttig als GT/Cruiser voor grote afstanden op de autostrades.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws