Vertrekt Elon Musk bij Tesla na derde model?

02-2012-tesla-model-s-fd-1347336748

Het is de oprichter van Tesla, maar net zoals de meeste visionairs kan Musk zich niet eeuwig focussen op één van zijn creaties. De kans is dan ook groot dat hij het merk verlaat nadat de kleinere sedan is gelanceerd. Waarom? Om Mars te bevolken. Nee, geen grap.

De geruchten werden in 2013 al in gang getrokken. Elon Musk wist namelijk tegen Reuters te zeggen dat hij 'bij het automerk blijft tot de succesvolle lancering van de Model 3." Die lancering komt steeds dichterbij, want volgend jaar zal nummertje twee, de Model X, bij de dealer verschijnen. Een jaartje later zou het dan de beurt zijn aan de Model 3, een rivaal voor pakweg de BMW 3 Reeks, Audi A4, Mercedes C-Klasse en Jaguar XE.

De reden voor zijn vertrek is geen geheim; Musk wilt zich focussen op zijn SpaceX-project. Een project waarmee hij het zonnestelsel wilt 'veroveren'. Eén van de doelen is om een basis te bouwen op Mars.

Wat met Tesla?

Stel dat hier waarheid in zit (het feit dat Musk Tesla verlaat), wat zal er dan gebeuren met Tesla? Wel, dat is niet helemaal duidelijk. Of het merk weet zich sterk te houden zonder boegbeeld (iets dat Apple destijds ook moest doen na het overlijden van Steve Jobs), of het bedrijf wordt verkocht en uitgewrongen voor haar technologie. We zijn alvast benieuwd...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws