Is Luc Donckerwolke onderweg naar Kia en Hyundai?

lucdonckerwolke

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat Luc Donckerwolke opstapt bij de Volkswagen groep. Waar hij naartoe gaat werd toen niet officieel meegedeeld, wat de geruchtenmolen op gang trok.

Zo wordt er vandaag gezegd dat de ex-Bentley designverantwoordelijke een rol zal opnemen in de Kia- Hyundai-groep. Daar zou binnen twee jaar huidig hoofd van design Peter Schreyer op pensioen gaan.

De twee zijn geen vreemden. Beiden liepen een zeer lange en mooie carrière bij de Volkswagen-groep. Zo werkten ze samen aan de Audi A2 en kwamen ze elkaar ook later tegen op verschillende projecten. Het is niet uitgesloten dat Peter Schreyer onze landgenoot zelf benaderde en zo zijn opvolger garandeerde.

Mochten de geruchten kloppen zou dat schitterend nieuws zijn voor Hyundai en Kia. Niet alleen op vlak van reputatie, maar daarmee is de creatieve slag waarmee Peter Schreyer de laatste jaren indruk maakte verder gezet. Bij Volkswagen moeten ze zich ondertussen vragen gaan stellen waarom alle top-designers daar vertrekken. Naast Donckerwolke vertrokken ook topontwerpers Thomas Ingenlath en Achim Badstübner.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
User4580 11:26
afbeelding van User4580

Wat een incestuese boel ook allemaal, die automotive design wereld.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws