Exit chauvinisme: Nieuwe Citroën C5 komt misschien niet naar Europa

citroen-c5

Citroën bevestigt plannen voor een gloednieuwe C5 maar voegt er ineens aan toe dat het twijfel over het bestaansrecht van de D-segment sedan op Europese bodem. Naar China kom 'ie, maar wij kunnen wel eens van een kale reis terug komen.

Dat een nieuwe generatie C5 richting China trekt wist Ceo van Citroën, Linda Jackson, te bevestigen. Voor Europa ligt het verhaal echter net iets moeilijker. Het merk vraagt zich namelijk openlijk af of de wagen nog een doel heeft in onze contreien. Want veel van het D-segment sedan-cliënteel maakt de overstap naar SUV's.

Slecht nieuws dus voor fans van eigenzinnige Franse sedans. Al is het maar de vraag hoe eigenzinnig de nieuwe C5 überhaupt gaat zijn. Toch, een wagen maken die je niet meer in je eigen land verkoopt, het is een gekke evolutie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Marfc Verschelde 23:53
afbeelding van Marfc Verschelde

Mevrouw Linda Jackson heeft lang in Rover gewerkt dat trouwens failliet is gegaan. Dat zij denkt dat het D segment zou achteruitboeren is zeker niet te zien op de autosnelwegen waar het aantal nieuwe Audi A6 en en Passat breaks erg opvalt. Citroen heeft met de fantastische hydroactive vering een ongeëvenaard concept dat alleen nog te verkrijgen is in de huidige C5. Als de nieuwe C5 dit niet meer zou hebben, dan is dit de grootste marketing blunder ooit en zal ik zeker geen nieuwe Citroen kopen alhoewel ik ongelofelijk tevreden ben in mijn XM waar ik reeds 21 jaar van geniet over een afstand van meer dan 415 000 km.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws