Rijdt Stoffel Vandoorne volgend jaar F1 bij McLaren-Honda?

stoffel-vandoorne-mclaren-honda-2015

Op de Italiaanse website Italiaracing is te lezen dat Stoffel Vandoorne volgend jaar mag meerijden in het Formule1-circus. Hij zou een plaatsje opschuiven bij McLaren-Honda.

Bij het Britse team zou hij Jenson Button vervangen. Die laatste, wereldkampioen in 2009, is intussen 35 jaar oud en zou andere horizonten willen verkennen. Het gerucht gaat dan ook dat Button vanaf volgend jaar te zien zal zijn in het Britse televisieprogramma Top Gear. Als Vandoorne volgend jaar in de F1 rijdt, wordt hij de tweede rijder, naast Fernando Alonso.

van F4 tot derde rijder

De 23-jarige Stoffel Vandoorne heeft al een mooi parcours afgelegd. Zo won hij in 2010 de F4-reeks en werd hij in 2012 kampioen in de Formula Renault 2.0. Sinds 2013 volgde hij het Young Driver programma bij Mclaren, om in 2014 de derde rijder te worden bij het team. Tegelijk rijdt hij dit jaar de GP2-reeks, waar hij op dit moment de stand aanvoert.

Een officieel bericht van McLaren-Honda is er nog niet, maar volgens de Italiaanse website komt dat er in de aanloop naar de F1-race in Spa-Francorchamps.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yeelen 12:23
afbeelding van Yeelen

En Kevin Magnussen dan? Ik denk dat die voorrang krijgt als Button echt weggaat, tenzij hij een ander team vindt (of als Alonso ook weggaat)

Kevin 15:13
afbeelding van Kevin

Bwa da weet ik niet of Magnussen voorrang krijgt. Die heeft vorig jaar al meegedaan, goede dingen laten zien maar dan heeft Mclaren toch voor een tweede bekende rijder gekozen (Alonso). Het lijkt mij logischer om Stoffel nu in de wagen te zetten. Hij staat reeds gekend bij hun sinds 2013 hevig mee te doen met het circuit. Dit jaar doet hij mee voor plaats 1 van het GP-2 terwijl we van Magnussen niet veel horen (omdat hij reserve is van het team.)

Adriaan 20:30
afbeelding van Adriaan

Het zal vooral afhangen welke sponsor contracten de twee kunnen voorleggen, aan de hand daarvan zal er dan wel een keuze gemaakt worden.

buyck 10:31
afbeelding van buyck

Dat zou echt TOP! zijn. Duimen maar dit is zeker goed nieuws! Stoffel Vandoorne is een talent daar moet je niet aan twijfelen. Een tweede Alonso op de startgrid zeg maar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws