#Dieselgate: Stapt Volkswagen CEO Martin Winterkorn vrijdag op?

710-01-prof-dr-martin-winterkorn_1

Het slechte nieuws over Volkswagen blijft maar binnenstromen op de redactie. Volgens Duitse krant Der Tagesspiegel zal huidige CEO van de Volkswagen Group, Martin Winterkorn vrijdag een stap opzij zetten naar aanleiding van het dieselschandaal.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Volkswagen sjoemelde met maar liefst 11 miljoen wagens over heel de wereld en kon het niet geheim houden. Dat er ergens een kop moet rollen is dus zeker. Die kop zou wel eens letterlijk de kopman van de Volkswagen Group kunnen zijn, want Duits media bericht dat CEO Winterkorn vrijdag een stap opzij zal zetten. Matthias Müller, de huidige CEO van Porsche, zou dan de plaats innemen van Winterkorn. Zuur, want voor het nieuws aan het licht kwam zou het contract van Winterkorn vrijdag juist verlengd worden tot 2018.

Welles/ Nietes

Volkswagen countert het nieuws van het aftreden van Winterkorn door te zeggen dat er helemaal geen sprake van is. Porsche weet anderzijds te zeggen dat Müller momenteel bij een bestuurdersvergadering is van Volkswagen AG in hoofdkantoor Wolfsburg.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws