Melken maar: Porsche overweegt crossover onder Macan

porsche-macan-2014-official_07

Je moet het geld halen waar het zit. Daarom dat Porsche destijds op de proppen kwam met de Cayenne. Dat dit geen eendagsvlieg was bleek uit de verkoopcijfers waardoor we nu ook een kleinere Macan in het gamma terugvinden. Of er nog ééntje bij kan? Volgens de laatste geruchten is dat alvast de planning.

Het zijn SUV's en Crossovers die de verkooplijsten toppen. Daar zijn alle merken zich terdege van bewust, zelfs sportwagenbouwer Porsche. Vandaar ook dat de Cayenne en Macan fier bij de dealer staan te blinken. Nog voor het einde van het decennium (lees: 2020) zou daar volgens de laatste geruchten een kleine instapcrossover bijkomen.

Als je weet dat de Macan eigenlijk een omgebouwde Audi Q5 is, dan zou dit dus wel eens een verhoogde Volkswagen Golf kunnen worden met Porsche-badge. Niet helemaal natuurlijk, maar het is niet ondenkbaar dat het MQB-platform zal gebruikt worden. Achterwielaandrijving is volgens het Duitse AutoBild standaard, vierwielaanrdrijving optioneel. Motoren zouden bijna allemaal over vier cilinders beschikken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws