"Citroën lanceert revolutionaire ophanging in 2017"

1990_citroen_activa-ii_concept_02

Tranen hebben we niet gelaten, toen Citroën aankondigde de hydropneumatische ophanging uit te wuiven na de C5, maar we vonden het toch niet fijn. Daarom is het erg goed nieuws dat Citroën volgens topvrouw Linda Jackson een nieuwe revolutionaire ophanging uitwerkt tegen 2017.

CEO Linda Jackson verklapte aan Autocar dat ze bij Citroën bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe ophanging voor hun grote modellen. Daarbij staat comfort centraal, comfort dat Citroën in een modernere variant van de hydropneumatische ophanging wil gunnen aan de klanten.

Of de technologie op de DS- dan wel Citroën-modellen terecht komt, lijkt nog niet beslist, al zegt CEO Jackson dat het een systeem voor Citroën alleen zal worden. “We have the opportunity to pick new technologies for the future and I am sure this one is best suited to Citroen's core values. I believe I can promise you this will be a Citroen-only system." Slecht nieuws voor Opel dus, dat de toekomstige grote middenklasser van Citroën mee zou ontwikkelen en bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Marc Verschelde 22:48
afbeelding van Marc Verschelde

Dat is fantastisch nieuws als de nieuwe ophanging minstens even goed is als deze van mijn XM

wilfried baumers 15:04
afbeelding van wilfried baumers

ik rijd nu de c5 exclusive hydro 3 ophanging,geweldigge vering,kan misschien beter maar eerst mee rijden en daarna oordelen dus wachten maar ben benieuwd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws