Tesla lijkt verkoopsobjectieven niet te behalen

tesla-model-s-70d-2015_01

Je lijkt de Model S van Tesla op elke hoek van de straat tegen te komen, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat ze hun interne objectieven kunnen waarmaken. Want als we de rapporten mogen geloven, zal Tesla alles behalve haar vooropgesteld aantal wagens verkopen dit jaar.

Tussen de 50.000 en 52.000 auto's ging de Amerikaanse constructeur verkopen in 2015. Een mooi objectief, zeker begin dit jaar toen de Model S als zoete broodjes over de plak leek te gaan en alles er rooskleurig uit zag. Maar vandaag, op de vooravond van 2016, blijkt dat Tesla nog 'maar' 36.674 auto's kwijt is geraakt. Met een gemiddeld aantal verkochte voertuigen per maand van 3.700, lijkt het weinig waarschijnlijk dat er voor 31 december nog 15.000 aan de man zullen brengen.

Anderzijds, menen sommige kenners dat Tesla een stok achter de deur houdt. “That sounds to me like they have a method to get there because they were so specific”, aldus een Amerikaans analist.

Of de media-aandacht rond de Autopilot en terugroepacties een negatief effect hebben gehad op de verkoop, is niet helemaal duidelijk.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws