Gaat Volkswagen haar merken Lamborghini en Bentley verkopen? #Dieselgate

dieselgate-main

Vanochtend raakte bekend dat Volkswagen een lening van 20 miljard euro goedgekeurd kreeg van twaalf verschillende banken, doorheen de dag komen daar nieuwe feiten - en vooral geruchten - bij.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


(Very) Worst Scenario possible

Als banken u 20 miljard euro lenen, willen ze de zekerheid hebben dat je alles kan terugbetalen. Dat doen ze vaak door borgen te stellen of hypotheken te nemen. In het geval van Volkswagen zou - aldus geruchten op basis van intern gelekte informatie -het de merken Bugatti, MAN, Ducati en/of Lamborghini moeten verkopen - mocht het allemaal vreselijk mis gaan.

Er zijn nog geen beslissingen genomen, en dat zal allicht ook niet gebeuren zolang het echt niet moet, maar de geruchten zijn er wel. Volgens de interne bronnen zou MAN als eerste verkocht worden. Lamborghini, Bentley en Ducatti kunnen al dan niet allemaal volgen, al zijn ze volgens analisten niet voldoende waard om de gehele schuldenberg terug te betalen.

Zwaar 2016

Volkswagen wil zich met de lening klaarstomen voor een zeer zwaar 2016. De verkoopcijfers krijgen klappen, op vlak van reputatie mag de marketingafdelingen wonderen gaan verrichten om nog maar te zwijgen van de recalls en boetes. Want de Duitse constructeur start volgend jaar met het repareren van al die miljoenen auto's en ondertussen mogen ze zichzelf ook in honderden rechtzaken gaan verdedigen.

Daarbovenop zal Volkswagen 1,1 miljard dollar besparen in het R&D-budget.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 13:16
afbeelding van Waxweazel

Merken waar per auto winst op wordt gemaakt (Lambo en Bentley) zullen niet zo gauw verkocht worden. Dit zou hen enkel nog meer in de problemen brengen op termijn.

Er wordt eerder gevreesd voor Seat (verlieslatend, nog steeds...) en waarschijnlijk ook Ducatti (nog niet genoeg winst als er winst is per verkochte motor).
In het ergte geval zal Bugatti verkocht worden voor grof geld (totaal verlieslatend !).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws