Luca de Meo: "Seats toekomst ligt in technologie"

seat-martorell-644x362

De beslissing van Volkswagen om de regionale afdelingen meer autonomie te geven, laat Seat-baas Luca de Meo dromen. Hij voorziet dan ook een toekomst in de technologische snufjes voor Seat.

de Meo is pas vier weken de grote baas bij Seat, nadat hij er Jurgen Stackmann opvolgde. De woorden van VW Group CEO Matthias Muller laten hem toe een nieuwe toekomst voor Seat te zien. In een interview met Autocar geeft hij aan dat dit een historische mogelijkheid voor het Spaanse merk is om een leidende rol op te nemen als het op technologie aankomt. "Er zijn al wat ideeën," klinkt het, "al blijft het voorlopig nog bij ideeën." Eerst moet Seat natuurlijk verder groeien en de visibiliteit vergroten op de markten waar ze aanwezig zijn. Met een marktaandeel van 1,2 procent is er nog heel wat werk aan de winkel.

verder op dezelfde weg

Het idee om niet zoals de andere merken als grijze muis van Volkswagen verder te gaan, rijpt naast dat groeiplan. Het goede werk van Stackmann en voorganger Muir moet worden verdergezet. "It would be a little bit weird if I were to start changing our direction after four weeks in the job," vindt ook Luca de Meo "But it is my hope, my dream and my aspiration to find ways to make us unique. In most automotive fields, people are learning by doing at present. This puts us at the same level as everyone else - and we also have access to premier league technology from the wider group."

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws