Neemt Lexus nieuwe LS mee naar salon Detroit?

lexus-detroit-premiere_01

Het Japanse Lexus heeft een wereldpremière in petto voor het autosalon van Detroit. Wat dat juist is, dat houden ze lekker voor zichzelf, al geven ze kleine kruimeltjes van informatie vrij... Kunnen we ons aan de nieuwe generatie LS op waterstof verwachten, Lexus?

Een teaserbeeld, niets nieuw natuurlijk. Maar in tegenstelling tot de meeste andere beelden krijgen we op dit exemplaar van Lexus niet eens een stukje van een wagen te zien. Nee, enkele strepen op de grond, daarmee moeten we het doen. Waardoor we onze informatie uit de tekst moeten halen. Die spreekt alvast van een wereldpremière die zelfs voor Lexus ongezien is.

'Ongezien', waarmee het merk waarschijnlijk doelt op de aandrijving die je nog niet tegen komt bij het Japanse merk. Je weet wel, waterstof. Toyota heeft namelijk pas de Mirai gelanceerd waardoor het niet ondenkbaar is dat Lexus diens technologie leent voor haar eigen model. Een denkpiste die kracht wordt bijgezet wanneer we gaan kijken naar de naam van de afbeelding. Daarin vinden we namelijk 'FCV' terug, de algemeen aanvaarde afkorting voor Fuel cell vehicle, de waterstofwagen zeg maar.

Kijken we dan even in het verleden, dan zien we dat Lexus enkele maanden terug de LF-FC presenteerde op het autosalon van Tokio, een conceptwagen die de voorbode is van een nieuwe LS én niet toevallig over een waterstofaandrijving beschikt. Waardoor we misschien wel kunnen stellen dat Lexus de nieuwe LS zal voorstellen binnen enkele dagen op het autosalon van Detroit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws