Renault krijgt eigen #dieselgate; aandeel stort in

renault-boulogne

Op de Europese beurzen is het aandeel van Renault deze ochtend ingestort nadat bekend was gemaakt dat er huiszoekingen hadden plaats gevonden in het kader van een nieuw onderzoek naar onregelmatigheden rond uitstoot.

Het Franse persbureau AFP stuurde een bericht uit, gebaseerd op infromatie die ze kreeg van vakbondsbronnen. Vorige week zouden onderzoekers van de dienst fraudebestrijding in een ingenieurscentrum van Renault computers van directieleden in beslag hebben genomen.

De invallen zouden te maken hebben met mogelijke fraude met emissietesten zoals eind vorig jaar ook bij Volkswagen het geval was.

Ook op de site van Plessis-Robinson, het technologisch centrum van Guyancourt en de zetel in Boulogne-Billancourt werden geviseerd. "Iedereen is verrast", aldus vakbondsman Franck Daoût. Een officiële reactie van de fraudedienst of van Renault is er nog niet.

Niet alleen het aandeel van Renault zakte met 20 procent, ook BMW, Daimler, Peugeot en Volkswagen zochten de rode cijfers op.

UPDATE: Ondertussen heeft Renault meer informatie vrijgegeven. Dat lees je HIER.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 17:01
afbeelding van Waxweazel

Ondertussen al een update waar de overheid een verklaring heeft gegeven dat de software van Renault volgens de regels is. Geen sjoemelsoftware gevonden dus.

Maar die overheid is wel begonnen met een (of meerdere) onderzoek naar andere onderdelen van de auto's.
Misschien prijsafspraken of iets dergelijks ?

Pieter A. 17:19
afbeelding van Pieter A.

Klopt, we publiceerden nét het artikel :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws