Volgende Nissan LEAF verdubbelt range

af-vloot-nissan-leaf-2016_intro

Met onze huidige duurtester proberen we al een tijdje om de theoretische radius van 250 km te evenaren. Nissan stelt alvast voorop dat de volgende versie van hun elektrische wagen een radius zal hebben die ongeveer het dubbele bedraagt.

Althans, dat kan je afleiden uit het bericht dat Nissan werkt aan een accu waarvan de capaciteit 60 kWh bedraagt. Dat 60kWh-accupakket is klaar voor productie en zou in 2018 bij de klant moeten komen in de vorm van een nieuwe LEAF. Het was Nissans leiding van hun zeroemission-afdeling Gareth Dunsmore die het nieuws bekendmaakte aan de journalisten van het Britse Autocar. Hij refereerde niet rechtstreeks naar de LEAF, maar wanneer je naar de lanceringsdatum van zowel het accupack als het automodel kijkt, kan je niet anders dan concluderen dat beiden samen gaan debuteren.

Behalve de grotere radius voor de volgende LEAF, maakte Dunsmore ook bekend dat elektrische varianten voor de Juke en de X-Trail worden overwogen. Daarmee zou het Japanse merk de beide markten waar ze leider in zijn - elektrische voertuigen en crossovers - kunnen combineren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws