Kia Stonic: Het klein Zuid-Koreans Crossovertje

kia-stonic-provo-concept_01

Dat Kia later dit jaar een B-segment Crossover op til heeft staan, dat staat buiten kuif. Dat kleintje op hoge poten zou wel eens door het leven kunnen gaan als Stonic. Of de sportversie 'Gin Stonic' zal heten, dat kunnen we dan weer niet bevestigen.

Buiten de Stinger concept lange tijd op de zijlaan van het autonieuws gestaan, Kia. Al maakt het Zuid-Koreaanse merk daar de laatste maanden komaf mee. Want met de nieuwe Sportage, Optima, Niro, Rio en Stinger sedan zet het merk zichzelf stevig in de kijker. Al stopt het daar niet, want dit jaar komt het merk op de proppen met een B-segment crossover die het samen ontwikkeld met Hyundai.

De naam daarvan zou wel eens 'Stonic' kunnen zijn. Althans, dat weten de jongens van Kia-World te zeggen. Want blijkbaar zou Kia een handelsmerk hebben genomen op die naam.

kia-stonic-provo-concept

Ongeacht de naam, het kleintje zal zich vervoegen in een relatief onontgonnen segment van de Crossovers waar ook Volkswagen een inzending plant gebaseerd op de Polo. Wij hopen alvast dat 'ie veel trekjes zal lenen van de Provo, een beestige concept uit 2013 die we hier als begeleidend beeldmateriaal gebruiken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws