Jaguar plot XE SVR met 5-liter V8

jaguar-xe-s-2017_01

Na de Range Rover SVR en F-Type SVR is de Speciale Vehicles Operations-afdeling van Jaguar druk bezig aan een derde sportief product, de XE SVR met een 5-liter V8 aan boord. Duits trio M3, C 63 en RS 4 kunnen zich aan een nieuwe rivaal verwachten.

Jaguar Land Rover heeft zwaar geïnvesteerd in haar SVO-afdeling, waardoor er producten moeten opgeleverd worden. Rouwig kunnen we daar niet om zijn, want de tot nu toe gepresenteerde SVR-modellen van de afdeling zijn compleet van de pot gerukt. En een XE met SVR-badge zal die lijst vervoegen. Als antwoord op de BMW M3, Mercedes-AMG C 63 en Audi RS 4. Verschillende bronnen melden namelijk dat die Jag momenteel geheime kilometers draait in het noorden van Spanje.

Uniek daarbij is dat de XE waarschijnlijk beroep zal doen op de 5-liter V8 met supercharger vanuit de F-Type. Dit terwijl zijn rivalen gebruik maken van turbo's. Qua geluidsbeleving moet het dus al danig goed zitten bij de XE SVR. Zo'n 500 pk moet er alvast voor zorgen dat de sportiefste XE ook op prestatievlak zijn mannetje kan staan. Een lanceringsdatum is er nog niet

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws