Trekt Lexus stekker uit GS?

lexus-gs-2017_01

Moeten we de geruchten uit het land van de rijzende zon geloven dan heeft Lexus geen plannen om een GS-opvolger te lanceren in 2018. Waardoor de line-up op sedanvlak zou krimpen tot IS en LS.

Net zoals wijn wordt de Lexus GS beter met de jaren. Alleen heeft 'ie nooit een schram kunnen toebrengen aan de verkoopcijfers van de Duitse drie in Europa. Moederbedrijf Toyota heeft volgens het Japanse magazine MAG-X dan ook besloten de opvolger die gepland stond in 2018 te laten vallen. Eén van de reden zou zijn dat de nieuwe LS met V6 in het vaarwater zou komen van de GS. Al lijkt ons dat wat ver gezocht. Want beide wagens verschillen duchtig, alleen al in proporties.

Een meer logische reden zou natuurlijk kunnen zijn dat Lexus stelselmatig een line-up wil creëren bestaande uit enkele sleutelmodellen - IS, LS, LC - en dat dan aanvullen met SUV's en crossovers. Je weet wel, die dingen die verkopen als zoete broodjes. Het is trouwens niet de eerste keer dat de GS aan een zijden draadje hangt. Want de huidige versie had volgens bestuursvoorzitter van Toyota, Akio Toyoda, in 2011 ook nooit het levenslicht mogen zien. Al moest hij zich uiteindelijk neerleggen bij de keuze van regionale Lexus-piefen.

lexus-gs-2017

Om maar te zeggen dat de GS voor sommigen binnen Toyota/Lexus al langer geen gewenst kind is. Beetje zonde, dat dan weer wel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 10:48
afbeelding van Waxweazel

De voorkant is misschien beetje te uitbundig voor dit segment.
Niet saai of ingetogen genoeg om op te boksen tegen de uiterst conservatieve kopers in dit segment. Want voor de rest is deze GS op alle vlakken minstens evenwaardig als al zijn concurrenten.

B4 21:01
afbeelding van B4

Dat zou best spijtig zijn want de GS loopt toch al een heel aantal jaren mee in het Lexus gamma?

Evo X 10:50
afbeelding van Evo X

Toyota speelt ook kort op de bal qua verkoop, een model dat niet verkoopt/verlieslatend is gaat er vrij snel tussenuit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws