Ford-perikelen: CEO Mark Fields op straat gezet

mark-fields

UPDATE: Jim Hackett neemt het roer over.
Te midden van de lancering van de nieuwe GT hangen er de nodige donderwolken boven Ford, aangedikt door de aandeelhouders. Na het aankondigen van banengeschrap mag naar verluidt ook CEO Mark Fields de baan ruimen.

Mark Fields, de grote baas van Ford, zou volgens zakenblad Forbes de laan zijn uitgestuurd door de raad van bestuur. Het gevolg van dalende winsten, slechte beurscijfers en een gekrompen marktaandeel onze zijn bewind. Fields nam in 2014 de scepter over maar mag dus na drie jaar die scepter al doorgeven. Volgens dezelfde bronnen zou Jim Hackett aan het roer komen te staan. Een 62-jarige Amerikaan die nu aan het hoofd staat van de Smart Mobility-afdeling van Ford.

Een officiële verklaring van Ford zou niet al te lang op zich laten wachten.

Update (16:00)

Ford heeft in een officieel statement bevestigd wat er al werd gedacht. Fields is out, Jim Hackett neemt zijn plaats in. Een man die aan het voortouw stond bij Ford voor de ontwikkeling van de zelfrijdende wagen. Waardoor meteen duidelijk is welke richting de raad van het bestuur van Ford uit wil varen. Bill Ford - kleinzoon van - heeft alvast lovende woorden over Hackett; 'Een visionair die de mens voorop stelt in zijn leiderschap en het merk door een transformatie zal kunnen leiden.'

jim-hackett-ford

In meer klare taal zal Hackett zijn taak er vooral uit bestaan het marktaandeel van Ford een boost te geven en vooral de beurscijfers serieus op te krikken. En geloof ons vrij, in die opdracht zullen er heus banen sneuvelen. Of zoals Ford het omschrijft; 'Het aanscherpen en adresseren van slabakkende takken van het bedrijf. Daarnaast moet het bedrijf zelf moderniseren en klaar gestoomd worden voor de toekomst (lees: elektrische wagens en autonoom gerief).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws