Sleurt volgende Ford Focus ST 280 pk uit 1.5'je?

ford-st-logo

Nu de nieuwe Fiesta ST een driecilinder onder de kap krijgt lijkt er geen rem te zitten op de ST-afdeling van Ford. Een 280 pk sterke viercilinder in de volgende generatie Focus ST? Geen probleem. Maar met een longinhoud van 1.5 liter?!

Moeten we Britse media geloven, dan is Ford volop bezig om het uiterste uit haar turbotechnologie te zwieren. Dat werd al eerder getoond met de bejubelde driecilinder EcoBoost motoren en kreeg laatst haar nieuwste hoogtepunt in de Fiesta ST. Die wisselt zijn 1.6 viercilinder turbobenzine namelijk in voor een 1.5 DRIEcilinder turbobenzine van 200 pk. Een soortgelijke evolutie zit mogelijks in de pijplijn voor de volgende generatie Focus ST.

Die Focus ST gebruikt momenteel nog een 2-liter viercilinder maar zou dus volgens de geruchten in zijn volgende incarnatie een 1.5 benzine met drukvoeding onder de kap krijgen. Geen vrees - nu ja -, het gaat niet over de driecilinder vanuit de Fiesta ST, wel een viercilinder van 1.5-liter groot. Dat blok moet dan zo'n 280 pk naar de voorwielen gaan sturen. Een stop op downsizing? Niet bij Ford als de geruchten kloppen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Michel Desmet 12:19
afbeelding van Michel Desmet

Why not? Een Peugeot 308 GTI haalt 270 uit een 1.6tje en 295 na stage-1 tuning. Evolutie staat niet stil. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws