Tel jij ze nog? Mercedes-AMG komt met 53-uitvoering

merc-53-amg

Nu Mercedes een gloednieuwe zes-in-lijn heeft gelanceerd is het maar een kwestie van tijd voor de AMG-boys er een sportieve variant van zullen lanceren. Die zal onder de V8-modellen komen te staan en volgens bronnen een 53-badge opgeplakt krijgen. Kan jij ze nog tellen, de AMG-uitvoeringen?

Dat ze er bij AMG wel de leut van in zien, het goochelen met cijfertjes op de kofferklep. Want gaan de meeste automerken voor lettercombinaties - genre; GT, GTI, R, RS, S, M, GT3, etc - dan doen ze het bij AMG graag met cijfers. En daar mag binnenkort een nieuw cijfer bij komen. Zo hebben we momenteel de V6-AMG's die door het leven gaan als 43, de 45-AMG gebruikt dan weer een viercilinder. Daarboven had je vroeger een 55 AMG maar die ontbreekt al een tijdlang. Waardoor er een serieuze holte is tussen de 45 en de nu beschikbare 63 (V8) en 65 (V12). Volg je nog?

Wel, die holte zal terug worden opgevuld. Niet door een 55-uitvoering. Wel volgens bronnen door een 53-uitvoering. De badge die zal kleven op de door AMG onder handen genomen 3-liter zes-in-lijn van Mercedes. Dat blok kreeg zijn debuut in de S-Klasse facelift maar komt ook naar de nieuwe CLS. Verwacht wordt dat die CLS als eerst over een Mercedes-AMG CLS 53 versie zal beschikken. Denk alvast aan zo'n 450 pk met dank aan een kleine elektromotor tussen de verbrandingsmotor en de versnellingsbak. Een AMG-'hybride' zeg maar.

Dus in het kort; binnenkort kan je bij AMG langs voor 43, 45, 53, 63 en 65. Het begint bijna de Chinees van om de hoek te worden...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:49
afbeelding van Techno Patat

Ik vermoed dat dan de 63S vervalt? Zoals je nu de C43, C63 en C63S hebt zal er dan uiteindelijk een C43, C53 en C63 AMG komen... veel cijfertjes, maar niets moeilijk toch? En bij de grotere heb je dan de S53, S63 en S65 als eindbaas. Dna is het enkel aan de ingenieurs om ervoor te zorgen dat er geen 'kleiner' cijfertje per ongeluk sneller is dan een groter cijfer :D.

En ik vraag me trouwens wel nog af of de A45 bij de volgende A-klasse terug de A45 gaat heten. Maar dat was toen omdat AMG 45 jaar oud was geworden dat de A klasse dat cijfertje meekreeg, ondertussen is AMG al 50 jaar oud en zitten ze met een cijfertje dat precies wat raar valt tussen de hele nest AMG's...

Carlos 20:05
afbeelding van Carlos

Waarom zou de S vervallen? Is gewoon een extra opgepepte V8 van de 'normale 63 :D. Zou eerder gedacht hebben dat het dan een C43S zou heten maar het is de nieuwe zes-in-lijn dus dat is het ook niet :D. Rare jongens die AMG boys daar in Affalterbach.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws