Trekt PSA-ouderschap streep door Opel vlaggenschip SUV?

opel-vlaggenschip-suv_01

Honderd dagen de tijd kreeg nieuwe CEO van Opel, Michael Lohscheller, om een winstgevend plan voor Opel in elkaar te boksen na de overname door PSA. In dat plan lijkt geen plaats voor een nieuwe SUV boven de Grandland X.

In 2015 kondigde de toen nog aan roer staande Karl-Thomas Neumann met grote trom aan dat Opel tegen 2020 maar liefst 29 nieuwe wagens ging lanceren. Met helemaal bovenaan een potige SUV die naast de Insignia mocht staan. Twee jaar later ziet het landschap van Opel er echter helemaal anders uit, met dank aan de overname van PSA. Neumann mocht namelijk vertrekken en in de plaats kwam Michael Lohscheller te staan. Die kreeg 100 dagen om een winstgevend plan te bedenken voor Opel. Een potige SUV, dat klinkt niet meteen als een serieus winstmodel.

opel-vlaggenschip-suv

Het lijkt er dan ook op dat dit nieuw vlaggenschip van Opel de koelkast in mag. Grootste probleem zal waarschijnlijk de ontwikkelingskost zijn. Zo zou 'ie origineel op een aangepast onderstel van de Insignia komen te staan (= kost). De Ford Edge en consorten moeten dus niet meteen gezelschap van Opel verwachten. Klein waterkansje nog? PSA heeft uiteraard het EMP2-platform van de DS 7 en Peugeot 5008 in de rekken.

Renders door Kleber Silva

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws