Sjoemelsoftware ook in Ford Mondeo?

ford-mondeo-putten

Zit er ook sjoemelsoftware in de Ford Mondeo? Dat is de vraag waarover de Duitse autoriteiten zich buigen nadat in WitschaftsWoche een artikel verscheen waarin alvast wordt beweerd dat dat zo zou zijn.

Stront aan de knikker of een opgeblazen verhaal in komkommertijd, de Duitse autoriteiten hebben alvast een dossier geopend rond de 2.0 TDCi motoren uit de Ford Mondeo. Op dit moment zijn bij een niet nader genoemd Duits instituut tests aan de gang, waarbij Ford haar volledige medewerking verleent.

Ford zelf beweert alvast niet vals te spelen of kleine bypasses in te bouwen om de uitstootwaarden van hun motoren te beïnvloeden. Niet alleen de Mondeo zou in het vizier van de onderzoekers zitten, ook de Focus en C-Max worden onder de loep genomen.

Eerder kreeg Volkswagen al de hele wereld over zich heen omdat ze zich inlieten met sjoemelsoftware. Ook BMW en Daimler werden daar al van beschuldigd, net als Renault en Opel.

Intussen zakt het aandeel van de dieselwagens op onze markt. Terwijl we enkele jaren geleden nog tot 70 procent nieuwe dieselwagens in het verkeer gooiden, overweegt tegenwoordig slechts 1 op de 4 Belgen de aankoop van een nieuwe dieselauto, in het voordeel van de benzinewagen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws