De toekomst van Volkswagen Scirocco? Elektrisch...

vw-scirocco

In de wandelgangen van geruchtenstad doet het nieuwtje de ronde dat Volkswagen werkt aan nieuwe generatie Scirocco op het MEB-platform. Een elektrisch platform, waardoor de coupé in de toekomst wel eens door het leven kan gaan onder spanning.

Stilaan wat in een vergeten hoekje geduwd door moeder Volkswagen, de Scirocco. Want alle aandacht gaat tegenwoordig naar de crossover-kinderen. Al zorgt de uitrol van een elektrisch familie voor een onverwachtse wending, want de Scirocco kan wel eens deel gaan uitmaken van die familie. Dat laat de R&D-afdeling van het merk tussen de lijnen door vallen aan Britse collega's. Want die afdeling heeft wel goesting in een 'emotionele coupé in de I.D.-range'.

Poot Volkswagen een nieuwe Scirocco neer op het MEB-platform dan kan de coupé-versie van de Golf beschikken over alles tussen 170 pk (FWD) en 300 pk (4WD). De range zou dan weer afhankelijk van de uitvoering kunnen schipperen tussen 300 en 600 kilometer. Loop echter nog niet meteen naar de Volkswagendealer, want de elektrische evenknie van de Golf, de I.D. staat pas op de lanceringslijst voor 2020. Waardoor deze Scirocco nog wel eens langer op zich kan laten wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws