Trendspotting: Jaguar Land Rover rammelt met namen motorengamma

jlr-motornamen

Moeten we het laatste nieuwtje geloven, dan zullen Jaguar en zusterbedrijf Land Rover binnenkort hun complete motorengamma hernoemen. Een trend die we ook al bij Mercedes, BMW en laatst nog bij Audi zagen.

Gaat Audi echter compleet van de pot met haar nieuwe nomenclatuur, dan blijft het bij Jaguar en Land Rover vrij logisch. Extra in de verf gezet door een gesnapt kiekje van een F-Type met een 'P380 AWD'-badge achterop. Die badge toont aan dat het over een benzine gaat (Petrol), dat 'ie 380 pk aan boord heeft en over vierwielaandrijving beschikt. De F-Type is trouwens niet de eerste die de naam-restyling krijgt, want nu al volgt de Range Rover Velar die denkpiste.

Zo kan je een Velar kopen als bijvoorbeeld D180 (Diesel, 180 pk) en P250 (benzine, 250 pk). Vanaf 2018 zullen alle Jaguar Land Rover (JLR) modellen stelselmatig de nieuwe motornamen op de bips krijgen. Elektrische modellen zullen ook hun eigen badge krijgen. Waardoor je de 'P' voor benzine, 'D' voor diesel en 'E' voor elektrokracht krijgt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws