Volkswagen: "Skoda doet het te goed"

skoda-produced-18millionth-car-since-1905

Bij Volkswagen zijn ze op zoek naar een manier om Skoda in te tomen. Volgens sommige bronnen zijn de Duitsers niet al te blij met de competitiviteit van de Tsjechen.

Bij Volkswagen kijken ze tegenwoordig met argusogen naar de populariteit van Skoda. Terwijl Volkswagen in de kosten moet snoeien na de hele #dieselgate-affaire zien ze hoe Skoda elke keer weer positieve kritiek krijgt op hun modellen. Modellen die gebruik maken van moderne Duitse technologie maar door goedkopere Tsjechische werkkrachten in elkaar geschroefd worden.

Daar willen ze bij Volkswagen nu een mouw aan passen door Skoda te dwingen om de productie van een aantal modellen naar Duitsland te verplaatsen - ineens goed voor de werkgelegenheid - en door hen meer te laten betalen voor de technologie die gebruikt wordt. Dat moet Volkswagen in staat stellen om aan de top te blijven als het op ontwikkeling aankomt, zeker nu de elektrische line-up wordt ontplooid.

overleg

Skoda is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid van een Oostblokrommelmerk via een budgetmerk naar een succesvol bouwer van middenklassewagens. Dat er bij Volkswagen duizenden banen op de tocht staan, versterkt nog de vraag van de vakbonden aan de Volkswagen-top om iets te doen aan de scheve situatie. In Tsjechië heeft de eerste minister al gereageerd op het conflict; eerstdaags komt er overleg met de top van Skoda en de vakbonden. Dat overleg heeft als doel om de productie in Tsjechië te verzekeren zoals VAG eerder beloofde. Want banenverlies, daar zitten ze ook in Tsjechië niet op te wachten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Ponrow 10:07
afbeelding van Ponrow

Wat wil je ook, zelfde wagens maar stuk goedkoper en als je de dealer binnenstapt wordt je bij skoda nog vele vriendelijker onthaald ook...

Adriaan 12:10
afbeelding van Adriaan

Dus omdat skoda te goed verdient, moet skoda maar duurder worden, zodat via een zeer rare gedachten kronkel mensen dan maar oppeens meer gaan betalen voor een auto en dan ook plotseling een vw gaan kopen? Ik schiet ook graag in mijn voet als ik een marathon wil gaan lopen, dat zorgt ook voor betere resultaten!

Corned Beef 23:19
afbeelding van Corned Beef

Gewoon het feit dat zo'n Skoda vol steekt met VW-technologie is al een reden voor mij om dit merk te laten staan.

Jos D. 08:34
afbeelding van Jos D.

De arbeidsethos bij de Duitsers en VAG dealers opkrikken is ook een oplossing natuurlijk. Hoe verklaar je anders dat Skoda dikwijls bovenaan tevredenheidsindices staat en VW meestal onderaan ? Het zijn nochtans identieke wagens.

fons van loon 18:18
afbeelding van fons van loon

Is toch normaal ,voor een Skoda kan je nog naar de kleine lokale dealer ,voor vw moet je naar een veel te dure grote mega garage!Daar hebben ze zowat alle kleine verdelers buiten gesmeten met als gevolg ,vele waaronder ook ik die vertikken mee te doen aan deze geldverspilling zijn overgestapt op een merk waar je nog wel bij een kleine garage terecht kan!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws