FCA en Hyundai overwegen technologisch partnerschap

sergio_marchionne

FCA CEO Sergio Marchionne ziet een technisch partnerschap met Hyundai best zitten maar wil niet noodzakelijk fusioneren.

Het is een publiek geheim dat Fiat/Chrysler CEO Sergio Marchionne (65) het Anglo-Italiaanse concern in het uitstalraam heeft staan. Na een mislukte toenadering tot General Motors en een afgeslagen van het Chinese Great Wall, broedt de controversiële Italiaan nu op andere plannen. Dat vertelde Marchionne deze week in het Alfamuseum van Arese op de voorstelling van Alfa Romeo's nieuwe F1-auto die volgend jaar in samenwerking met Sauber F1 zal worden ingezet.

Concreet gaat het over een mogelijk technisch partnerschap met het Zuid-Koreaanse Hyundai. 'We kopen reeds onderdelen van Hyundai. Laten we nu zien of we ook omtrent andere zaken zoals transmissies en/of waterstof een overeenkomst kunnen sluiten', aldus Marchionne. Op de vraag of de gesprekken ook tot een mogelijke fusie kunnen leiden antwoordde hij tot slot 'ik denk het niet'.

Voor FCA zou de technische samenwerking hoogst interessant kunnen zijn aangezien het bedrijf momenteel nog een beperkte ervaring heeft met alternatieve brandstoftoepassingen zoals hybride- en elektrische aandrijvingen.

Hyundai zou dan weer kunnen profiteren van de substantiële schaalvergroting. Marchionne, wiens contract in 2019 afloopt, is momenteel bezig aan een nieuw business plan voor alle merken van de groep tot 2022 en gaat dan vermoedelijk in pensioen.

Tijdstip: 13:48
Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws