Alfa Romeo gaat de 4C grondig updaten

2017-alfa-romeo-4c

En daar zijn we stiekem heel erg blij om.

Op papier is de 4C een dijk van een sportwagen. Met zijn carbon chassis, lichtgewichtfilosofie en ongeassisteerd stuur zou de Italiaanse Lotus Elise de overtreffende trap moeten zijn van zijn Britse concullega. Maar in de praktijk heeft de 4C die claim nooit kunnen waarmaken. Vooral wanneer het asfalt niet perfect vlak en even ligt komt de 4C in de problemen. Op de internationale perslancering van de Stelvio Quadrifoglio slaat hoofdingenieur Roberto Fedeli nu mea culpa. Al voegt hij er meteen aan toe dat er verbetering op komst is.

De man die in een vroeger leven verantwoordelijk was voor de afstelling van de Ferrari 458 Italia en Ferrari LaFerrari zwaait intussen bij Alfa de plak en belooft een nieuwe ophanging, een herziene sturing én een nieuwe motor. Met het superstijve carbon chassis is uiteindelijk niets mis. Wie stiekem droomt van een 4C met manuele versnellingsbak is er wel aan voor de moeite. De 4C zal opnieuw alleen met TCT-automaat met dubbele koppeling beschikbaar zijn. Of de 4C eventueel ook een nieuw koetswerk of andere wijzigingen krijgt is voorlopig koffiedik kijken. De nieuwe 4C zou in januari van 2019 een feit moeten zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Johan T 22:53
afbeelding van Johan T

Kunnen we even nuanceren? Na 15000 km nog nooit in de "problemen" geraakt. Gaan we soms beweren dat in Belgenland het asfalt overal strak ligt?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws