Volkswagen zou graag Porsche Panamera's pesten met Arteon R

vw-arteon-2017-2

Niet onze woorden maar die van Volkswagen-woordvoerder Martin Hube.

Als Volkswagen's vlaggenschip moet de Arteon alle merkwaarden uitstralen naar de rest van het gamma. Maar ondanks zijn vele zuinige en efficiënte motoren ontbreekt het de gespierde vierdeurscoupé aan een écht sportieve versie met meer dan vier cilinders in de neus. Goed nieuws dus dat er daarom een nieuwe, geblazen 3.0-liter VR6 zescilinder benzine in ontwikkeling is die het vermogen naar meer dan 400 pk moet doen stijgen. Dat bevestigt VW-woordvoerder Martin Hube aan de Britten van Carthrottle.

Om al dat vermogen veilig en efficiënt naar de grond te krijgen zal de Arteon R daarbij de hulp krijgen van 4MOTION vierwielaandrijving. Volgens Hube zou het op Haldex gebaseerd systeem in zijn meest recente versie zelfs occasioneel overstuur moeten toelaten. De meer dan 400 pk's zou er dan weer voor moeten zorgen 'dat het heel makkelijk wordt om Panamera's te pesten op de Autobahn', aldus Huben. Al zal het dan toch geen Panamera Turbo S E-hybrid moeten zijn... Al is het nog maar de vraag of de Arteon R ook naar België komt. Wij zien het in elk geval wel zitten.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 15:06
afbeelding van Waxweazel

Hoeveel zouden ze hiervan verkopen denken ze daar in het hoofdkwartier van VW ?
10 per jaar ? Of 10 in totaal ?

Allemaal leuk en wel dat je iets in je gamma hebt als pronkstuk, maar als die niet verkoopbaar is, of de verkoopaantallen zijn zo laag, dan moet je toch zelf gaan afvragen of een model eigenlijk wel mocht bestaan in de eerste plaats.

Wim 17:43
afbeelding van Wim

zo een dure VW gaan maken roept idd vragen op, en Porsche pesten, tja, dat is een beetje flauw natuurlijk aangezien dat een merk is uit eigen huis

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws