"Lexus LC cabrio is uitgemaakte zaak"

lexus-lc-cabrio-lanceringsdatum

Spreekt een insider van Lexus de waarheid, dan kunnen we ons binnen een jaartje of twee vergapen op een dakloze variant van de LC. Waardoor de Japanner de aanval kan openen op de op til staande BMW 8 Reeks Cabrio.

Het zijn mooie tijden in de wereld van de luxecoupés. Zo heeft Mercedes de S Coupé, komt BMW met de 8 Reeks en heeft Lexus uiteraard de heerlijk gestileerde LC. Wagens die ook op veel bijval kunnen reken van gefortuneerde zonnekloppers, waardoor het slim is om er ook cabrio's van uit te brengen. Al het geval bij de S-Klasse maar dat zal ook het geval zijn bij de 8 Reeks en LC. Die LC Cabrio zou binnenshuis al groen licht hebben gekregen, volgens een insider.

Voorrang op een F-variant

Volgens diezelfde insider, heeft de LC zonder dak voorrang gekregen op een sportievere LC F. Het lijkt er namelijk op dat de ingenieurs een LFA'tje willen doen bij het creëren van de LC F. In die zin dat het beste niet goed genoeg is. Zo moet de atmosferische V8 plaats maken voor een +600 pk sterke biturbo 4-liter V8 en moet het gewicht drastisch naar beneden. Een dure operatie natuurlijk.

Waardoor Lexus waarschijnlijk eerst de cabrio op de markt wil brengen tegen 2020 om te kijken hoe de LC het qua verkopen kan doen, voor er een supersportieveling van te maken.

Render: X-Tomi Design

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws