Jaguar droomt van vierdeurs F-Type

jaguar_f-type_four-door-coupe_design-q

Als het van designer Ian Callum afhangt, gaat Jaguar meesurfen op de vierdeurscoupé-golf die er heerst. En dat zal niet met een XF Gran Coupé zijn.

In een gesprek met Australische media haalt Ian Callum zijn fascinatie voor vierdeurscoupé's aan. Tegelijk wenst hij dat Jaguar ook zo eentje in de showroom brengt. Gevraagd naar de kandidaten die als basis kunnen dienen, is de keuze nogal apart. Callum stelt zelf de F-Type voor.

Britse pioniers

Voorheen waren er grenzen gesteld op vlak van engineering voor deze vierdeurs F-Type maar die zijn volgens Callum allemaal verdwenen.

“The notion of four doors is interesting because the idea of a four-door coupe came out originally with Jaguars, and then Mercedes-Benz latched on to the CLS and created this genre of car, which really rightfully was Jaguar’s…so that’s our rightful place in some ways — the four-door sports cars,” verwoordt Ian Callum het in CarAdvice.

Mercedes heeft intussen de derde generatie CLS gelanceerd en zet daar nu de AMG GT 4-Door Coupé naast, en ook BMW - met de 6 Gran Coupé - en Audi - met de A7 Sportback - hebben ze hun aandeel in de markt.

de afgebeelde vierdeurs F-Type is een designstudie door onafhankelijk designbureau Design Q

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 19:41
afbeelding van Carlos

MIJN GOD JAAA!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws