BP23 wordt snelste McLaren in hun geschiedenis

mclaren_bp23_topsnelheid

Daarmee gaat de BP23 de titel afnemen die tot op de dag van vandaag nog steeds op de naam van de McLaren F1 staat.

Dat de McLaren P1 door 2 wagens werd opgevolgd in plaats van maar één model is al geruime tijd geweten. Wat we nog meer weten is dat één van die 2 exoten de McLaren Senna is en dat de andere de codenaam BP23 draagt. De Senna, met zijn absurde proporties, heeft een topsnelheid van 340 km/u en daardoor is zijn top minder hoog dan de wagen die hij moet gaan vervangen, de McLaren P1 met zijn elektronisch begrensde topsnelheid van 350 km/u.

Met dit cijfer komt hij helemaal niet in het vaarwater van de McLaren F1 die op een bepaalde dag een snelheid van 388,87 km/u aantikte en daarmee nog steeds de snelste McLaren in de geschiedenis is. De BP23 zal hier verandering in brengen, mogen we nu verstaan uit één van de plaatjes die McLaren de wereld heeft ingestuurd. Op de afbeelding staat het cijfer 243 mph dat omgerekend op 391 km/u uitkomt.

Verder is er over de BP23 geweten dat het een 3-zitter word met een prijskaartje 1,6 miljoen pond. De 106 exemplaren zijn ook al uitgedeeld waardoor je het “te koop” bordje van je kinderen en vrouw mag afhalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws