Aston Martin SUV door het leven als 'Varekai'?

aston-marti-varekai-gerucht-2018

Vantage, Vanquish, Valkyrie, Vulcan en Varekai? Volgens een laatste registratie kan Aston's SUV wel eens Varekai gaan heten. Of dat beter bekt dan Urus of Bentayga...

De Aston Martin Varekai. Nee, geen Antwerpse verrekijker (varrekaiker, iemand?), wel de mogelijks nieuwe naam voor Aston Martins SUV. Want jawel, ook de sportwagenfabrikant zal binnen afzienbare tijd mee in de SUV-strijd stappen. Dat was een tijd terug al duidelijk met de DBX concept, tegenwoordig wordt het echter steeds concreter.

Een laatste patentaanvraag van AM heeft het het vastleggen van de naam Varekai onder de classificatie passagiers- en racewagens. Een nieuwe race- of hypercar lijkt onlogisch, gezien het feit dat Aston Martin al samen met Red Bull de Valkyrie in elkaar aan het schroeven zijn. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier dus echt over de SUV van het merk. Eentje die mogelijks in 2019 al het levenslicht zal zien. Met onder de kap een 4-liter V8 van Mercedes-origine en een 5.2-liter V12. Al is er ook plaats voor een hybride en elektrische versie. Om de CO2-uitstoot van het gehele merk enkele procentpunten naar beneden te krijgen natuurlijk.

Tijdstip: 09:50
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63 19:47
afbeelding van 4g63

Blijft mooi getekend en ditmaal een juweeltje van een aandrijving erin, als er ooit mss budget voor is ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws