Jaguar speelt met J-Pace

jaguar-j-pace-render

BMW brengt binnenkort een SUV-alternatief voor de 7 Reeks op de markt, de X7, Jaguar denkt aan een gelijkaardig broertje voor de XJ, de J-Pace zeg maar.

Audi mocht dan wel met de generatiewissel de Q7 een stukje kleiner hebben gemaakt, de concurrenten lijken nu een omgekeerde beweging te maken; grotere en luxueuze SUV's, dat heeft de markt nodig. Want lage luxelimousines doen het niet zo goed meer in de markt. BMW zal het doen met haar X7, Mercedes plant een Maybach-versie van haar GLS en Jaguar? Die overwegen een SUV-broertje voor de XJ. Volgen we Jaguars naamgeving... dan zou die door het leven gaan als J-Pace.

Waarom het groen licht nog niet is gegeven voor de J-Pace? Land Rover. Jaguar moet als zusterbedrijf van Land Rover namelijk steeds zorgen dat het niet té hard in het vaarwater komt van de LR-producten. En SUV's, dat is tamelijk hard in dat vaarwater. Land Rover heeft uiteraard met de Range Rover al een échte luxe-SUV in het gamma, waardoor de J-Pace een ander publiek zal moeten gaan aanspreken.

Hoe dan ook, J-Pace of niet, Jaguar heeft wel al te kennen gegeven dat het merk met een nieuwe XJ op de proppen zal komen. Die moet groeien én zou wel eens over een elektrische aandrijving kunnen beschikken. Bezig bijen, daar bij Jaguar.

Porsche-Centre-Antwerpen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws