DS belooft nieuw vlaggenschip tegen 2020

numero_9_concept

DS, onderdeel van de PSA groep, gaat in 2020 met een nieuw vlaggenschip op de markt komen dat een verschuiving in de autowereld moet veroorzaken.

Na een kort rendez-vous tussen Eric Apode, vice-voorzitter van DS, en onze collega’s van het Engelse AutoExpress is gebleken dat DS met een nieuwe topper op het toneel zal verschijnen. Bij de hoogste graden binnen de firma zijn de ontwerpen voor dat vlaggenschip goedgekeurd en binnenkort kan de uiteindelijke ontwikkeling van de wagen van start gaan.

Premium

De wagen zelf moeten we zien verschijnen in 2020 en zou het premiumsegment gaan aanvallen. Wagens in zijn vizier zijn de BMW 5 Reeks, Mercedes-Benz E-Klasse en Audi A6. Al moet je de DS vooral kiezen voor zijn spectaculair ontwerp. Niet onze woorden maar die van de heer Apode. Design-gewijs mogen we naar het Numero 9 Concept- zie foto - van Citroën kijken, een concept car die we al voor het eerst in 2012 te zien kregen. Verder is er nog niet al te veel geweten, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat de wagen op het EMP2-platform zal gebouwd worden. Een hybride en volledig elektrisch model zullen op de optielijst ook niet mogen ontbreken.

numero_9_concept
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anon 21:29
afbeelding van Anon

Ziet er leuk uit. Maar als ze er ook een 1.6hdi met fwd en 90's automaat In gaan steken is het nu al een fail.

Eddy 22:45
afbeelding van Eddy

Mooi, maar jammer genoeg die overdreven vleugel achteraan!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws