Wordt Jaguar XK 2+2 luxesloep?

jaguar-xk-gerucht

Moeten we de laatste Brits getinte geruchten in de wandelgangen geloven, dan zal de volgende generatie XK evolueren naar een luxueuze GT met plaats voor vier. Als een soort van Brits alternatief voor de Mercedes S-Klasse en de op til staande BMW 8 Reeks zeg maar.

De XK is sportcoupé af. Want voor die taak heeft Jaguar tegenwoordig de F-Type die het ontiegelijk goed doet voor het merk. Niet enkel qua verkoop maar ook op vlak van imagomobiel. Het zorgde er alvast voor dat de XK in slechte papieren kwam te zitten, want hoe zou die zijn toekomst nog kunnen verzekeren? Wel, volgens Britse media zou er een oplossing zijn gevonden.

Die oplossing moet van de XK een nieuw vlaggenschipmodel maken dat zonder schaamte naast de XJ kan staan. Door - jawel - van de XK een zogenaamde 2+2 te maken, een coupe met ook achterin plaats voor twee. Niet toevallig een segment waar Mercedes de S Coupé heeft en BMW binnenkort de 8 Reeks. De XK zal dus boven de nieuwe generatie F-Type worden geplaatst en meer de kaart van luxe trekken, terwijl die F de sportieveling van de familie mag blijven.

Bijna XK in 2014

In 2014 verdween de XK uit de cataloog maar stiekem was Jaguar toen al klaar met de derde generatie XK. Het Britse merk besloot echter de focus te leggen op producten waar meer volume op kon gedraaid worden. Coupe-loos zijn we daarbij nooit geweest, want het merk lanceerde niet veel daarvoor de F-Type, een coupe die nota bene staat op geëvolueerde fundamenten van de XK uit 2007!

Waardoor het wat kannibalisme zou zijn om twee coupés in het gamma te hebben staan. Enfin, zo dacht het merk in 2014 toch. Binnenkort kan het dus blijkbaar wel als de geruchten kloppen. Of we daar droevig om zijn?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
jre 10:43
afbeelding van jre

Dan is de naam eigenlijk evident, want de XJ-S was dertig jaar lang een luxueuze 2+2 op basis van de XJ.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws