DS 3 maakt debuut in Parijs, puur elektrisch

ds-3-crossback-info

Volgens de laatste informatie zal het prestigemerk van de PSA-groep, DS, het autosalon van Parijs later dit jaar aanhalen om de nieuwe 3 Crossback voor te stellen. Dat kleinere broertje van de 7 Crossback is naar verwachtingen compleet elektrisch. Een rivaal voor de Hyundai Kona Electric, zeg maar.

Nemen we PSA's toekomstplan er even bij - bovenste schuif, naast dat van Volkswagen - dan zien we dat de Franse gigant plant om in 2019 haar eerste elektrische wagen van de nieuwe generatie te lanceren. DS krijgt daarbij de eer, waardoor het laatste nieuws dat de ronde doet niet zo ver gezocht lijkt. Dat nieuws maakt gewag van een DS 3 Crossback die gebouwd is op het e-CMP-platform van de groep. Het elektrisch equivalent van het EMP2-platform dat nu bijvoorbeeld onder de Peugeot 308 zit.

Een eerste glimp van die 3 Crossback zouden we volgens diezelfde info te zien krijgen op het autosalon van Parijs later dit jaar. Al is niet duidelijk of dat het hier over een productiemodel gaat dan wel een conceptversie. Wat we wel weten is dat het e-CMP-fundament in staat is om maximaal 50 kWh aan batterijen kwijt te geraken. Of dat genoeg is om brokken te maken in een nakend felbevochten segment van compacte elektrische wagens? Dat zullen we in Parijs moeten ontdekken.

Begeleidende afbeelding is een folietje van c-design-original

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws