Nee hé: Renault plant Captur Coupé [Render]

renault-captur-coupe-render

In de Franse wandelgangen ruikt het niet alleen naar vers stokbrood en belegen brie maar ook naar het gerucht dat Renault grootse plannen heeft met de volgende generatie Captur. Plannen die gaan over RS-varianten en Coupé-versies. Een Captur Coupé R.S. Trophy? We huiveren nu al bij het idee...

Renault heeft een succesvolle generatie B-segmenters achter de rug. Met dank aan de Clio maar misschien meer nog dankzij het succes van de Captur. Waardoor het geen verrassing is dat het Franse concern een tweede generatie van de compacte crossover plant. Daarbij wordt gezinsuitbreiding niet geschuwd. Zo is er sprake van een R.S.-derivaat (al lijkt ons dat hoogst onwaarschijnlijk) en een coupé-versie (meer waarschijnlijk). Al kan je de vraag stellen hoe succesvol zo'n crossover-coupé kan zijn in een segment waar nog steeds vooral gekocht wordt met ratio in plaats van emotie.

Dit najaar zal Renault alvast de nieuwe generatie Clio publiekelijk voorstellen op het autosalon van Parijs. De Captur zal niet veel later in diens kielzog volgen. De Coupé? Laten we hopen dat dit bij een gerucht blijft. Wat? Rijden er al afgeplakte versies van rond? Shhh... gewoon collectief doodzwijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws