Lanceert Renault dit jaar nog nieuwe generatie Zoe?

renault-zoe-sport-2018

Het is - de Twizzy buiten beschouwing gelaten - de meest betaalbare EV op de markt, de Renault Zoe. En een goeie ook nog trouwens. Renault plant om in augustus de Zoe-fabriek een upgrade te geven die de productie een serieuze boost moet geven. Omdat de nieuwe versie in de coulissen klaar staat misschien, Renault?

Sinds 2012 kan je bij Renault langs voor de elektrische Zoe, een kleine hatchback die destijds misschien duur was maar tegenwoordig evenveel kost als een Renault Clio. Waardoor de Zoe tot nog toe het enige betaalbare alternatief is voor de gewone werkmens die elektrisch wil rijden. Zes jaar oud dus en ondertussen een deelnemer in een steeds grotere markt van elektrische wagens, waardoor het niet ondenkbaar is dat Renault een nieuwe generatie voor zal stellen op het autosalon van Parijs later dit jaar.

Een denkpiste die extra kracht bij wordt gezet door het feit dat de fabriek waar de Zoe's van de band rollen in augustus een update krijgt. Die moet er voor zorgen dat de dagelijks productie kan opgetrokken worden van 220 stuks naar 440 exemplaren. Waardoor ze zich duidelijk klaar maken voor een verkoopboost. Niet gek, als je weet dat de Zoe van 2015 tot 2017 de best verkopende elektrische wagen was in Europa.

De eerste maanden van dit jaar moest 'ie echter alliantie-broertje Nissan Leaf voor laten gaan. Er wordt dan ook verwacht dat de nieuwe generatie technologie van die Leaf zal gebruiken/ delen. Denk 1 pedal driving maar ook de op til staande batterij van 60 kWh. Kunnen ze de vanafprijs onder de 25.000 euro houden (voor de 40 kWh-versie), dan blijft de Zoe een verdomd sterke speler in de elektromarkt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 16:53
afbeelding van andre123

hoewel ik best tevreden ben met de range van de ze 40 zou een uitbreiding naar 60kw natuurlijk welkom zijn.
MAAR,de grote vraag blijft de financiele kant,is het voor de meeste zoe rijders wel intressant om enkele 1000 euro meer uit te geven voor een range die je nooit gebruikt?
ikzelf heb die 40 kw nog nooit opgesoupeert ook niet tijdens een rit van de kempen tot in zeeland.
tuurlijk krijg je die erdoorgeperst,maar wie koopt daar een electrisch voertuig voor?
dus 60 kw ja,maar tegen welke prijs?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws