Volkswagen haalt verdelger boven: hooggeplaatste "sjoemel"-functies op til

vw-ontslagronde

Volgens het laatste gerucht dat via Duitse wind onze kantoorramen binnen komt waaien plot Volkswagen een golf aan ontslagen. Niet bij het braaf werkvolk, wel bij de spilgroep achter de sjoemelsoftware en de uitrol ervan.

Je mag er prat op gaan dat sinds het losbreken van het dieselschandaal bij VW het merk zelf een serieuze doorlichting is gestart in eigen bedrijf. Na jaren onderzoek zou er een spilgroep van 39 personen zijn gevonden. 39 werknemers, ingenieurs en managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, implementeren en uitrollen van de nu gekende sjoemelsoftware. 39 mensen binnen een groep van circa 650.000 werknemers die de vlag bezoedeld hebben voor een lange tijd.

Volgens het Duitse Bild am Sonntag plot Volkswagen stelselmatig die rotte appels te verwijderen van het bedrijf (niet letterlijk de woorden van VW natuurlijk). Te beginnen met een eerste ontslagronde van 6 personen. Daarbij zou ook Heinz-Jakob Neusser zitten, het voormalige ontwikkelingshoofd van het merk die al sinds 2015 op non-actief staat. Een man die de VS ook maar al te graag op visite wil krijgen (lees: om 'm een proces aan te smeren).

Volkswagen wil alvast geen commentaar geven op deze geruchten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws