Levering Audi e-tron vertraagd door softwarebug

audi-etron-suv-2018_8

Audi moet de levering van zijn in Vorst gebouwde elektrisch SUV naar verluidt met vier weken vertragen door een softwareprobleem. Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag.

De kans is niet onbestaand dat Elon - Tesla - Musk momenteel stiekem in zijn vuistje lacht. Want ook Audi heeft naar verluidt met enkele kinderziektes te kampen bij het bouwen van zijn eerste elektrische SUV e-tron. Terwijl de productie momenteel op volle toeren zou moeten draaien, heeft het een stuk cruciale software moeten herschrijven waardoor het momenteel wachten is op een nieuwe goedkeuring van de bevoegde overheidsinstantie.

Een Audi-woordvoerder reageerde als volgt bij de Duitse krant: 'De softwareverandering resulteert volgens de huidige stand van zaken in een vier weken latere uitlevering'. Maar volgens andere, externe bronnen van diezelfde krant zou de vertraging tot zelfs enkele maanden kunnen oplopen.

Grote vraag

Het zijn overigens niet de enige problemen waar Audi momenteel mee te kampen heeft. Zo circuleren er ook verhalen dat het het momenteel aan de stok heeft met zijn Koreaanse batterijenleverancier LG Chem, een dochteronderneming van LG Electronics. Dat zou dan weer een gevolg zijn van de grote vraag, waardoor LG Chem zijn afgesproken prijs zou willen verhogen. Al weigert Audi daar momenteel op te reageren.

Het toont nog maar eens aan hoe anders het is om elektrische auto's te bouwen. Zelfs voor een gerenommeerde speler als Audi.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws