Ford wil verdergaande samenwerking met VW

ford-vw-busjes-samenwerking

Net voor de zomer raakte bekend dat Ford en Volkswagen zullen gaan samenwerken in de bestelwagenwereld. Maar Ford wil meer...

Ford heeft het niet zo gemakkelijk in Europa, de afgelopen tijd. Een fabriekssluiting hier, geruchten over terugtrekking van de Europese markt daar, als we zeggen dat het rommelt bij Ford Europa overdrijven we niet eens. Het aandeel van Ford mag dan wel 10 procent gestegen zijn nadat de autobouwer de winstverwachting naar boven bijstelde, zorgt een herstructurering toch voor de nodige zweethanden.

Waren ze een paar maanden geleden nog snel om te zeggen dat geen van beide merken een stukje van de ander koopt, dan is dat nu veel vager. Ford zegt alvast dat ze brede gesprekken voeren over het delen van technologieën en dat een partnership met concurrenten een manier kan zijn om de kosten te drukken. Dat dat geen nieuws is, zie je al bij de andere automerken.

niet alleen Volkswagen

Ford geeft verder ook aan dat ze ook met het Indiase Mahindra aan het overleggen zijn over het delen van technologie. Ford kijkt daarbij naar de sterkten en de hiaten van de merken die rond de tafel zitten om vervolgens een manier te zoeken hoe ze elkaar kunnen helpen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 21:23
afbeelding van Jelledr

Triestige markt tegenwoordig. Het zijn bijna allemaal dezelfde wagens op de badge na.
Hyundai is nog de enige originele dan. Mis toch wa meer keuze dan dit. Mazda zou de ‘Bongo’ hier mogen uitbrengen. Mitsubishi zou ook iets naar hier mogen brengen.
Momenteel is de Transit Custom onze favoriet. De Peugeot Expert mag ook gezien worden.

Peter E 21:30
afbeelding van Peter E

Dat heet dan in de toekomst Folkswagen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws