Ford denkt aan vierdeurs Mustang

Ford Mustang Sedan

Hoop maar niet te hard, want moest hij er ooit komen dan is 'ie voor de Amerikaanse markt. Dan maar grijze import?

De plannen van Ford in de US van A zijn duidelijk uitgetekend: SUV’s, crossovers en pick-ups zullen de enige overblijvers zijn na de grote opkuis. Wel op één iconische wagen na: de Mustang. Meer zelf, de Mustang zal in het nieuwe plan een belangrijkere rol gaan spelen en veel meer verkopen voor zich gaan scoren. Hoe gaat Ford dat doen? Ze gaan naast de coupé en cabrio ook een coupé-sedan op de markt brengen volgens "Mustang 6G", een site die diep in Ford geworteld zit. Nog niets is officieel bevestigd maar Mustang 6G spreekt van zeer betrouwbare bronnen.

Straffe taal

Het is trouwens niet de eerste keer dat Amerika een musclecar met vier deuren naar voor schuift. Zo kan je stellen dat de Dodge Charger eigenlijk een Challenger is met twee extra deuren. Vooraan in de Mustang met vier deuren alvast een V8 met twee turbo's. Althans, zo gaan de geruchten.

Verwacht het model evenwel niet bij deze generatie Mustang. Die kreeg dit jaar nog een facelift en zal het waarschijnlijk nog een jaartje of 3 uit moeten zingen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 18:11
afbeelding van Jelledr

De rest van de sedans verkopen niet genoeg. Dus pak een kom, voeg er een vleugje mustang aan toe. Paar minuten mixer er door. En pats! Daar zijn de kopers!

Ford zou toch beter een andere naam kiezen dan. Stel u voor dat Dodge dezelfde weg inslaat en van de Challenger een 4-deurs maakt.

Dat ze dan de Mondeo knapper maken he.

Matt 17:12
afbeelding van Matt

Ik heb deze middag een Mondeo St-Line gezien bij mijn dealer, miljaar dat is toch niet mis hoor! :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws