Wisselt Ford dit jaar nog Edge in voor Kuga 7-zitter?

ford edge europa ban

De "one-car"-strategie van Ford heeft het merk vaker wel dan geen windeieren gelegd. Waardoor het merk kritisch haar line-up over de gehele wereld aan het herzien is. In Europa moet daarbij een sterke verjongingskuur over het SUV-gamma vloeien en wordt hoogstwaarschijnlijk commerciële flop Edge ingeruild voor een nieuwe Kuga met plaats voor zeven.

Met de Edge poogde Ford in Europa een deel van de koek naar zich toe te trekken in het hoogste segment van de SUV's. Denk het segment van de BMW X5, Audi Q7, Mercedes GLE en zonderling Hyundai Santa Fe. Een aimabele poging, zonder twijfel, maar nog geen vijf jaar na datum begint het te dagen dat de Edge in Europa een complete flop is. Waardoor de hakbijl boven z'n hoofd hangt.

Abdominabel

"Nou nou", horen we je zeggen. "Zijn jullie niet iets te grof voor de grote rakker van Ford?" Wel, we laten de verkoopcijfers voor zich spreken. Vorig jaar bracht Ford 153.542 exemplaren van de Kuga aan de man in Europa, zelfs van de EcoSport wist het 111.856 stuks te verkopen. De Edge? Die bleef steken op 9.527 exemplaren. Niet in Luxemburg, Vaticaanstad of Andorra, wel voor heel Europa. Cijfers die je eerder zou verwachten bij Infiniti, niet bij het Blauwe Ovaal.

ford edge europa ban

Inderdaad, nog geen 10.000 exemplaren werden er vorig jaar van de Edge verkocht, waardoor we er geen tekening bij moeten maken dat Ford snel iets wil doen met de luxe-SUV. Met een portie billenkoek terug naar het Amerikaanse vasteland lijkt daarbij de meest voor de hand liggende optie. Waarna een verlengde Kuga met plaats voor zeven zijn plaats in mag nemen. Samen met een opfriskuur voor de Kuga lang en kort, een nieuwe versie van de EcoSport én een compleet nieuwe "SUV" zou Ford dit jaar haar verkoop een serieuze boost moeten geven in Europa.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Edge 19:23
afbeelding van Edge

Het is duidelijk dat Ford de Europese automarkt nog steeds niet begrijpt.
Er is niets mis met de Edge, er is hier gewoon geen vraag naar Niet-premium modellen van 50,000 EUR...

Conrad 09:56
afbeelding van Conrad

Het enige dat er mis is met de Edge is de moter, waar is de 2.3 ecoboost? Of de 2.7 of de 3.5 met +400 pk?? Waarom is dat hier niet verkrijgbaar? Ze zouden dan wel verkopen, ik bestel er onmiddellijk een dan.!

Van de velde johnny 00:20
afbeelding van Van de velde johnny

Precies. Ik vond de edge nette auto. Maar nu rij ik met een cmax grande. Die ik zou moeten inruilen voor een 50000euro edge?
Nee dat kan ik niet.
Ik wacht wel :)

MilleMiglia 21:10
afbeelding van MilleMiglia

Ik vind de Edge echt wel een mooie verschijning. Maar idd is er hier bijna niemand die deze bedragen wil en kan neertellen voor "maar" een Ford.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws