Lada geeft er de brui aan in West-Europa

Lada

Misschien dachten jullie dat Lada al een tijdje niet meer in West-Europa vertoefde of erger: dat Lada volledig was uitgestorven. Dat was zeker niet het geval, maar het einde van Lada in West-Europa is in ieder geval momenteel een feit.

Dit weet de Duitse afdeling van het Russische persagentschap, Sputnik, te melden aan de hand van de uitspraken van een woordvoerder voor Avtovaz, het bedrijf boven Lada. Het verlaten van West-Europa zou voor nu de beste oplossing zijn in verband met de strenge emissienormen die Europa opdraagt. Laat dit geen “vaarwel zijn”, maar een “tot later”. Lada wil een wereldwijde speler worden.

Nummer 1 in thuisland

Lada richt momenteel zijn pijlen vooral op thuisland Rusland, waar ze in 2018 360.000 auto's verkochten, en scoort met export in landen zoals Wit-Rusland, Oezbekistan, Kazachstan en het Midden-Oosten. Bij ons is Lada al een tijdje niet meer via de officiële weg te verkrijgen, al kan je tot op heden nog steeds een nieuwe Lada in Duitsland en Oostenrijk verkrijgen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Brian 18:42
afbeelding van Brian

Nieuwe Lada's zijn best nog te verkrijgen in ons kleine land . Laat ik zelfs zeggen dat vooral de 4x4 - vroeger bekend als NIVA - nog heel populair is in Wallonie & zeker in de Ardennen alwaar zelfs de 5 deurs versie tezamen met de pick up nog steeds nieuw word verkocht . Ook in Vlaanderen bieden voormalige officiele LADA dealers & Off Road specialisten nog steeds de LADA 4x4 aan , en ja , enkelen verkopen zelfs de nieuwe Vesta sedan ...

andre123 20:15
afbeelding van andre123

ik blijf het raar vinden dat renault niet meer zijn schouders onder lada zette na verschillende berichten over modellen gebaseerd op dacia en renault.
teveel bemoeienissen van poetin?

Nidas Leo 10:39
afbeelding van Nidas Leo

Ik denk eerder dat ze in Europa met Dacia de budgetmarkt stevig genoeg in handen hebben en dit nog eens overdoen met Lada weinig zin heeft...
Of Poetin hierin een rol speelt? Ik zou niet weten wat, waarom of hoe. ;-)

André Wauters 17:27
afbeelding van André Wauters

zeker nog te vinden Henegouwen.
Zoek op Garage Gardi. Fayt le Manage.
Uitstekende garagist. Heeft de Niva meestal in voorraad.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws