Renault: geen nieuwe Clio R.S., wel ZOE R.S.?

Renault Zoé RS 2019 gerucht

De Franse constructeur zou zich niet meer wagen aan een nieuwe Clio R.S. Een snellere ZOE moet de leegte opvullen. Dat schrijft het Britse Auto Express.

Wil Renault met de huidige strengere uitstootnormen nog een Clio R.S. bouwen en verkopen, dan wordt die peperduur. “Als we de technologie om de CO2-uitstoot te beperken willen combineren met de prestaties van een R.S.-model, dan loopt de rekening voor de klant te hoog op”, zo zegt Renault aan Auto Express.

In plaats daarvan denken de Fransen eerder aan een Renault Sport-versie van de elektrische ZOE. Toekomstige R.S.-modellen moeten sowieso in lijn liggen met de elektrificatiestrategie van het merk: “We moeten de sportieve auto’s van de toekomst uitdenken. De rol van Renault Sport is om innovatief te zijn”, zo klinkt het.

Renault Zoé RS 2019 gerucht

Een eventuele ZOE R.S. zou een krachtigere elektromotor kunnen krijgen, of eventueel zijn standaardmotor behouden en een exemplaar op de achteras toevoegen. “Als we de ZOE R.S. bouwen, dan moet hij de juiste prestaties neerzetten”, aldus Renault. “Maar als hij na één rondje op circuit alweer aan de stekker moet, dan is dat niet wat we willen bereiken.”

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Waxweazel 17:29
afbeelding van Waxweazel

Als Renault wil dat een EV als RS zou aanslaan, dan moeten ze iets maken dat echt wel gehakt maakt van alle concurrentie. Anders is dit nog te vroeg om volledig EV te gaan in plaats van een tussenpaus Hybride.

Maar het ziet er wel leuk uit deze Zoë RS.

andre123 10:21
afbeelding van andre123

langs de ene kant alles doen om de uitstoot van de hele vloot te beperken,
en langs de andere kant een co uitbrakend monster blijven ontwikkelen lijkt
me inderdaad niet logisch.
of er dan een zoe rs moet komen?
naar mijn mening kunnen ze hun energie beter steken in betaalbaar voor iedereen,en meer range uit dezelde accucapaciteit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws