Audi stopt ontwikkeling vliegende auto

Audi pop up next end

Audi heeft te kennen gegeven niet meer verder te gaan met het Pop.Up Next-project. Een project dat het samen met vliegtuigfabrikant Airbus aan het uitwerken was en als middelpunt een vliegende auto omvatte. De vliegende auto van Audi is dus nog niet meteen voor morgen.

Hyundai heeft nog maar pas een divisie opgericht voor de ontwikkeling van een vliegende auto, Audi trekt er al weer de stekker uit. De Duitse autofabrikant liet aan Automotive News Europa namelijk weten dat het niet verder zal gaan met de ontwikkeling van de Pop.Up Next, een elektrische auto die opgepikt kon worden door een gigantische drone.

Geslaagde testvlucht ten spijt

Complete lariekoek zou je denken maar wat als we je vertellen dat Audi in samenwerking met Airbus al een succesvolle testvlucht achter de rug had? Toegegeven, het ging dan wel over een auto en drone op 1/4 schaal. Het zag er dus naar uit dat Audi geld zou blijven pompen in het project. Daar komt nu dus een einde aan.

Audi pop up next end

Volgens Audi werkt het bedrijf momenteel aan een nieuwe richting voor haar "luchtvaartactiviteiten". Dat besparingen mogelijks aan de basis liggen door de forse investering in elektromobiliteit is niet eens zo onlogisch. Airbus heeft nog niet laten weten dat het zelf verder gaat met het project.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws