Lotus overweegt nieuwe Elan als Porsche Boxster-concurrent

Lotus Elan

Nu de donkere wolken boven Hethel stilaan verdwijnen, wil de Britse constructeur enkele oude namen weer van onder het stof halen.

Na de overname door het Chinese Geely gaat het Lotus eindelijk weer voor de wind. De Britse constructeur kijkt vooruit, en is volop bezig een nieuw platform te ontwikkelen. Een van de nieuwe modellen die dat platform zou bezigen, wordt misschien wel de derde generatie van de Elan.

Het nieuwe platform moet het Small Car Platform van de Elise vervangen, dat al van 1995 dateert, en het Versatile Vehicle Architecture-platform van de Evora. Over twee jaar kan daar een nieuw modelgamma op worden gebouwd, zeggen insiders.

Lotus Elan

Open tweezitter

Een van de nieuwe modellen, zo wordt gefluisterd, wordt een open tweezitter die in het gamma boven de Elise moet komen. Hij moet ook ruimer, comfortabeler en verfijnder zijn dan Lotus’ eeuwige Elise, en dus de Porsche Boxster in het vizier nemen. Tegelijk wordt aan de rijkwaliteiten en het lichte gewicht niet gemorreld.

De naam van dat nieuwe model? Elan. Na het originele model uit 1962 en de tweede generatie uit 1989 zou een derde generatie het stof van die klinkende naam blazen. Op termijn zou er zelfs weer een nieuwe Esprit kunnen komen op datzelfde platform, maar eerst is het eind volgend jaar nog de beurt aan een nieuw model op het Evora-platform.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws