Alfa Romeo schroeft toekomstplannen terug, schrapt enkele geplande modellen

Alfa Romeo toekomst

Italianen en langetermijnplannen: het blijft een moeilijk huwelijk.

Alfa Romeo heeft bij een presentatie voor aandeelhouders in zijn glazen bol laten kijken. Daar waar de Italianen in 2018 nog zeven nieuwe lanceringen voorspelden, toen nog onder de leiding van wijlen Sergio Marchionne, blijven daar vandaag maar vier over. FCA-baas Mike Manley lijkt dus een andere koers te willen varen dan Marchionne.

In 2018 klonken de berichten voor Alfa nog hoopvol. Tegen 2022 zouden er twee nieuwe SUV’s bijkomen, een boven en een onder de Stelvio. Daarnaast zou de Giulietta eindelijk vervangen worden en zou de Giulia een coupéversie krijgen die GTV zou gaan heten. En ook de 8C zou een opvolger krijgen. De Giulia en Stelvio zelf zouden tegen dan toe zijn aan een facelift.

Vandaag is de toon heel wat bedeesder. Manley toonde aan zijn aandeelhouders vier nieuwe producten: de gefacelifte Giulia en Stelvio, de Tonale (een C-segment-SUV) en een SUV in het B-segment, die een volledig elektrische versie krijgt. Geen vlaggenschip-SUV meer dus, en ook geen GTV of 8C. Benieuwd of de ijzeren hand van Carlos Tavares daar voor iets tussen zit, maar opvallend is het wel dat na Fiat nu ook Alfa Romeo behoedzamer naar de toekomst kijkt.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws