Chevrolet schiet zichzelf in de voet met lage prijs Corvette

Chevrolet Corvette Stingray 2019

Chevrolet heeft de nieuwe Corvette, de C8, te laag geprijsd. Tenzij klanten niet voor 20.000 dollar aan opties kiezen, maakt Chevrolet verlies op het model in kwestie.

Een basisprijs van 60.000 dollar voor een sportwagen met middenmotor: het klinkt te mooi om waar te zijn. Blijkbaar is het dat ook, zo zeggen insiders bij Chevrolet. Die basisprijs zou vanaf volgend jaar naar omhoog gaan, maar eigenlijk zou die nog een flink pak hoger moeten liggen als Chevrolet zijn investering in het nieuwe model met middenmotor terug wil verdienen.

Een prijskaartje van 80.000 dollar zou voor veel trouwe Corvette-klanten echter een doorn in het oog zijn geweest. Daarom besliste Chevrolet om de vanafprijs het eerste productiejaar laag te houden, en te hopen dat klanten zich zouden laten gaan in de optielijst.

Tegelijk is 80.000 dollar ook de vanafprijs van de Z06, de krachtigere Corvette-variant van de C7-generatie. Dat betekent dat een Z06-versie van de huidige C8 op zijn beurt ook niet veel duurder mag worden, om te vermijden dat Chevrolet de huidige Z06-klanten tegen de schenen schopt. Benieuwd hoe de Amerikanen dat gaan oplossen...

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws