Plant Land Rover mini-Defender als instapmodel?

Land Rover mini Defender 2021

Land Rover zou een instapmodel op de markt willen brengen. Dat moet een soort functionele mini-Defender worden, maar die moet eerst nog enkele obstakels overwinnen.

De instap-Land Rover moet een prijskaartje van zowat 25.000 pond krijgen, een kleine 30.000 euro, zo bericht Autocar. Daarmee zou het, inflatie inbegrepen, de meest betaalbare Land Rover ooit moeten worden. Hij zou de codenaam L860 meekrijgen.

Visueel moet deze L860 aanleunen bij de functionele looks van de nieuwe Defender, zowel aan de buitenkant als binnenin. Het prijsverschil met de eigenlijke Defender zal zich dan wel vertalen in een kleinere binnenruimte, die minder luxueus is aangekleed.

Compacte segment

Of het mini-model de Defender- of Discovery-naam meekrijgt, is weinig waarschijnlijk: de Defender mikt hoger in het segment, bij de Discovery rijdt er al een Discovery Sport rond. Land Rover mikt alleszins op het segment van de compacte SUV’s: een sterk groeiend segment dat het wereldwijd goed doet. Tegelijk helpt een compact model de Britten ook hun gemiddelde CO2-uitstoot naar beneden te krijgen.

Land Rover mini Defender 2021

Productiekosten inperken

Het grootste obstakel in de ontwikkeling blijft de productiekost. Om de ambitieuze catalogusprijs te kunnen handhaven, moet Land Rover die kosten binnen de perken houden. De Britten zouden een nieuw platform willen ontwikkelen dat ze van eigenaar Tata kunnen lenen, en dat eigenlijk een economisch geoptimaliseerde evolutie is van het oorspronkelijke Evoque-platform. Een eventuele productie in de nieuwe Land Rover-fabriek in Slovakije moet het kostenplaatje eveneens inperken.

De mini-Land Rover zou debuteren met de 1.5-driecilinder turbobenzine uit de Ingenium-familie, die mild hybrid- en plug-inhybride toepassingen toelaat. Voorwielaandrijving lijkt zeker, krachtigere motoren en vierwielaandrijving zouden eventueel ook kunnen, maar die hebben natuurlijk een weerslag op de gemiddelde CO2-uitstoot, die Europa bij de Britten graag drastisch ziet dalen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
suskewiet 12:51
afbeelding van suskewiet

goed voor de h*m*s in 't stad

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws